Циганка сцепи главата на медицинска сестра заради забележка

Ромската хулиганка ударила жената с метален съд и избягала

Медицинска сестра в Хасково пострада при отвратителен инцидент, само защото се е опитала да си свърши работата.

На фона на масовите сигнали за нередности в ромските избирателни секции в деншния изборен ден една битова ситуация в МБАЛ-Хасково мина всички граници на наглостта.

Сестра Даниела Мителман, която работи в детското отделение на болницата, трябвало да постави инжекция на болно ромче, чиято майка също била там. Когато отишла, видяла, че въпросната ромка се храни в съседната стая, въпреки строгият режим, който го забранява - при зачестилите в болницата вирусни заболявания всеки външен контакт на родител на болно дете може да постави под риск цялото отделение. Ето защо, за да не пламне опасна вътреболнична инфекция, се забранява на майките и бащите да се разхождат по стаите.

Даниела направила забележка на нахалната ромка, но тя се направила, че не я чува. Минаваща по коридора лекарка повторила думите й, но циганката отново не реагирала.

Когато медицинската сестра още веднъж казала на мургавата жена, че редът трябва да се спазва, последната използвала, че сестрата е с гръб в този момент и я ударила по главата с металния съд, в който ядяла своята манджа.

Заради силния удар на Даниела й е причерняло и започнала да кърви, а циганката хукнала да бяга. Пострадалата била открита цялата в кръв по лицето и престилката от завеждащият отделението д-р Паунов.

Когато хванали нападателката за разпит, тя излъгала, че Даниела сама е паднала. Не могла обаче да обясни защо цялата й манджа е върху главата на пострадалата.

Ето защо сестра Мителман е решена да съди нахалната майка. "Стига толкова! Ще съдя тази жена. Стига вече са ни били и тормозили безнаказано циганките. В отделението ни писна от тях, всичко са изпочупили, телевизор не остана…", е заявила тя пред "Блиц".