Нарушения и във Варна, Бургас, Сливен

Агитират за БСП и ДПС

Предизборния щаб на ПП ГЕРБ Бургас е подал сигнал до РИК Бургас. В с.Трънак, община Руен, на 5 метра от сградата на кметството, в което са разположени избирателните помещения, са разлепени агитационни материали на ПП ДПС, включително указващи номера на партията в интегралната бюлетина. Подобно е и положението със заведение, намиращо се на 10 метра от сградата кметството.
Налице е нарушение на чл.184, ал.1 от Изборния кодекс.

Предизборният щаб на ПП ГЕРБ Варна подаде жалба до Районната избирателна комисия в града. Сигналът е свързан с организирано извозване на гласоподаватели от един и същ автомобил. Хората се събират в близост до жилищен блок във варненския квартал „Владислав Варненчик“, се посочва в сигнала до РИК.
Десислава Жекова Танева -Областен координатор на ПП ГЕРБ-Сливен подаде жалба до РИК-Сливен.

В щаба на ПП ГЕРБ-Сливен е получен сигнал, че на 25.05.2014 г., около 11:00 часа, в гр. Котел, на ул. „Васил Левски” №28, пред находящия се на този адрес магазин, собственост на Стоян Нейчев, инж. Георги Дедов, намиращ се там с личния си автомобил „Рено Меган”, с рег. № СН 3660 АН. води изборна агитация в полза на БСП спрямо множество хора струпани около него.