Деца изнасилват деца във Великобритания

Порнографските материали в интернет са причината за странното поведение на подрастващите

Две 5-годишни деца са разследвани от полицията за предполагаеми изнасивния над други деца, предаде Daily Mail. Полицията в Тамс Валей се е свързала с хлапетата, след като миналата година са подадени сигнали срещу тях за извършен сексуален тормоз над по-малки деца.

 

Разследването не е срещу 5-годишните деца, защото са прекалено малки и все още не правят разлика между „доброто” и „злото”.


Детайлите около случаите все още не са изяснени, но родителите на малките хулигани са привикани в полицейското управление. Потърсена е помощта и на социалните служби.


Разкритията за предполагаеми сексуални посегателства над деца бяха направени в неделя. Шокиращата статистика продължава с друго 6-годишно момиченце, за което също е било докладвано в участъка на полицията.


Подадени са още 200 подобни сигнала за насилие над деца под 10-годишна възраст. Повечето млади престъпници са гледали нецензурни материали със сексуално съдържание. Децата са ги видели в домовете си, докато са се ровили в интернет или в училище, благодарение на мобилните си телефони. Момченце на 5 години е заподозряно, че притежава порнографски снимки.

 

Най-много престъпления от този вид са извършени в Тамс Валей, която обхваща Бъкингамшир, Оксфордшир и Бекршир. Там са регистрирани 28 предполагаеми изнасилвания и още 76 по-леки сексуални провинения, извършени от деца по 10-годишна възраст. Статистиката е за период от 5 години – от 2009 до 2013 година.

 

„Материали със сексуално насилие или с унизителни поведение са достъпни само чрез няколко клика с мишката”, казва Джон Браун от Националната социална служба за предотвратяване на жестокостите над деца. „Съзнанието на децата може да бъде объркано от подобни кадри. Те получават погрешна представа за нормалното и приемвливо сексуално поведение, както и за това как трябва да се отнасят с околните или дори със самите себе си.”  


Деца под 9-годишна възраст не се подвеждат под отговорност за криминални прояви в Англия и Уелс. Те са под възрастовата граница, защото все още не се достатъчно добре запознати със заобикалящия ги свят. Въпреки това полицията е длъжна да разследва подадени сигнали срещу заподозрените. Социалните служби ще помагат на служителите на реда. Заедно ще разпитват жертвите, извършителите и техните родители.


Целта е да се обясни на малките правонарушители, че те са направили нещо лошо, за което трябва да поискат прошка от жертвите си. Всичко се свежда до възпитанието на тези деца, а не наказването им.