Сидеров: Гласувах за това българските деца да имат за образец Ботев и Левски

Лидерът на "Атака" гласува в Първа частна математическа гимназия

Гласувах, българските деца да имат за образец Ботев, Левски и Райна Княгиня, а не Кончита Вурст, защото това предлагат от Европейския съюз, заяви Сидеров пред журналисти, след като упражни правото си на глас. "Второ, гласувах в ЕС да се преборим - българите да имат достойни доходи, европейски, българите да не бъдат прецаквани, фондовете и субсидиите да бъдат нормални, а не орязани, и да не се отнасят към нас като към трета ръка европейци, а като към първа. Гласувах, също така да няма санкции срещу Русия и американците, ако обичат, да не се месят в европейските работи", каза още Волен Сидеров.
На въпрос, как оценява предизборната кампания, Сидеров отговори, че не имало такава. "Нито един дебат между водачи на листи. Аз поканих няколко пъти – просто нямаше дебати между отделните участници. Имаше монолози, в които те бягаха от главните теми, а главната тема в европарламента сега ще бъде, от утрешния ден, дали ЕС да бъде американска марионетка или да работи за собствения си интерес; дали да бъде във вражда с Русия, или в нормални икономически и културни отношения. Аз съм за второто и ще има много мощна група в ЕП, която ще работи за втората ситуация”.
Според Сидеров, трябва да се откъснем от американския диктат, да работим за ервопейския интерес, и да не воюваме с Русия.