Предсмъртното съобщение на стрелеца, който уби 7 души в САЩ

След потресаващото убийство младежът се застреля в главата

Младеж от американския щат Калифорния организира своя собствена версия на Страшния съд, причинявайки огромна трагедия за най-малко осем семейства - неговото и това на седемте души, които е убил, преди да се застреля в главата. Това информира CNN.

Трагедията се разиграла вчера в университетското градче Исла. 22-годишният Елиът Роджър стреля от личния си автомобил BMW, като отне живота на седмина и рани още толкова човека. Според свидетели той е стрелял произволно по пешеходци по улиците, докато е шофирал.

Малко преди това Елиът разпространи в мрежата своето "последно видео", в което обяснява мотивите за деянието си.

"Утре е денят на възмездието. Денят, в който ще отмъстя на човечеството, на всички вас", предупреждава той (макар че, по ирония на съдбата, няма кой да чуе предупрежденията му). Младият Роджър разказва историята на живота си, подтикнала го към масово убийство и самоубийство. Тя включва епизоди на социална изолация и всякаква липса на интерес от страна на противоположния пол. По думите на Елиът той е девствен и дори не е целувал момиче.

Вероятно това е една от причините властите да работят по версията, че той е работил сам. От полицията уточняват, че предсмъртното видеосъобщение също е част от доказателствата, които се разследват.

Вижте и самия потресаващ запис: