България се евакуира след земетресението

Вижте реакции и коментари в мрежата след труса

Големите градове у нас започнаха масови евакуации след продължителното земетресение от 12:25 часа. Смята се, че трусът с епицентър в гръцко Егейско море в България се е усетил най-силно в южните части.

Въпреки че земетресението отмина, хората, излезли в евакуация пред домовете си, все още не смеят да се приберат. В София, Варна, Пловдив, Бургас и други големи градове съседи са се събрали пред блоковете, за да стоят на безопасно разстояние от тях.

Реакциите в мрежата са различни. Варират от "Еха-а! Бая ни разлюля" и "Люш-люш" до самобитни пророчества, свързани със странния факт, че на всеки 2-3 години около 20-25 май страната ни е разлюляна от трус.

Ето най-интересните Facebook коментари, написани от онези, които все пак са се престрашили да си останат вкъщи:

"Земетресение, батее!"

"Друссс-та-та-тааа..."

"Свърши ли, или да се евакуирам?"

"Чакаме земетръсните статуси"    

"Нека статусите за земетресението започнат сега!"

"Излезте навън и после пишете за земетресението!"

"Айде малко на разходка"

"Не съм усетил земетреснието, защото за разлика от вас не съм си седял вкъщи, а съм спортувал на чист въздух."

"Обаче интересното е, че винаги около тая дата през последните няколко години има земетресение- 2009, 2012, 2014!"

Действително, дългият хоризонтален трус не е бил усетен от тези, които са били навън по това време. Те обаче са разбрали, че нещо става заради отказващите мобилни мрежи на всички оператори.

Колкото до силата и продължителността на земетресението - хората от различните краища на засегнатите европейски държави дават различни сведения. Докато в международните форуми софиянци споменават за 20 до 40 секунди, то хора от Ниш, Сърбия, и Букурещ, Румъния, пишат, че при тях е продължило от 1 до 1,5-2 минути.