Мария Габриел се срещна с над 120 земеделски производители и граждани в Разлог

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ представи постигнатото за българските фермери в новата Обща селскостопанска политика

 „Европа ни е нужна, за да имаме земеделие, икономика, бъдеще”. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Мария Габриел в Разлог, където се срещна с над 120 земеделски производители и граждани.

Габриел представи новостите в Общата селскостопанска политика (2014-2020), при договарянето на която тя се бореше да защити българските интереси като евродепутат. Тя разясни постигнатото за родните фермери в новия програмен период.

На срещата присъства и председателят на партия Обединени земеделци Петя Ставрева, която заяви подкрепата си за кандидатите на ГЕРБ.

Кметът на Разлог Красимир Герчев, народният представител Любен Татарски и общинския координатор на ГЕРБ в Разлог д-р Мария Копанарова подчертаха, че листата на партията за европейските избори е представена от достойни кандидати, опитни и с авторитет, които печелят доверие както на национално, така и на европейско ниво.

Кандидатът за евродепутат Мария Габриел заяви, че благодарение на постоянния диалог с българските селскостопански производители и срещите с тях са дефинирани ясно приоритетите, които тя е отстоявала в Европейския парламент. „Усилията ни доведоха до резултати. За новия програмен период в българското земеделие ще влязат над 2 милиарда евро повече директни плащания, за първи път сектори като животновъдството, зеленчукопроизводството и овощарството получават подкрепа чрез обвързано с производството подпомагане до 13% от пакета директни плащания, засилихме подкрепата за малките и младите фермери”, обясни тя.

Младият евродепутат подчерта: „Много важен момент е възможността за отделяне до 5% от преките плащания за подпомагане на планинските и полупланински региони, какъвто е Разлог. Всичко това беше постигнато по време на управлението на ГЕРБ. Национална отговорност сега е извоюваното да бъде приложено по най-справедливия начин, за да достигнат средствата до истинските бенефициенти – а това са земеделските стопани”.

По отношение на предстоящите избори тя отбеляза необходимостта от висока избирателна активност, която е гаранция срещу купения вот. „ГЕРБ имаме визия за бъдещето на България и Европа, на европейските граждани. Искаме българската и европейската икономика да създадат отново растеж и работни места. Младите хора трябва да могат да гледат към бъдещето отново с увереност. Ние искаме да живеем в свобода и достойнство. Не искаме да поемаме дългове, които децата ни ще бъдат принудени да изплащат по-късно. България си има всичко, но няма време за губене. Отборът на ГЕРБ дава перспективата за европейското бъдеще на България, обединявайки, а не разделяйки”, заяви Мария Габриел.