Дали сме 28 мрлд. лева на големите вериги и ЕРП-тата само за година

"Атака" ще бъде новият глас в Европа, подчерта лидерът на партията Волен Сидеров

България продължава да пълни джоба на чуждестранните фирми, които оперират у нас - само през 2012 г. 28 милиарда лева от българските пари са постъпили в сметките на големите търговски вериги, ЕРП-тата и другите чуждестранни компании, заяви днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Бюджетът, с който страната ни разполага, е много по-скромен от средствата, които отиват в джоба на чуждеите фирми. За сравнение, в същата година държавните средства за харчене са били 18 млрд. лева или с цели 10 милиона по-малко.

Сидеров и членове на партията излязоха днес на протест срещу Запада и двойния стандарт на Европа спрямо България. Подкрепяни от своите привърженици, партийците изразиха мнението си пред сградата на Представителството на Европейската комисия в София.

"Ние, бедните българи, храним богатите западни държави", заяви лидерът на "Атака". "Днес управниците на западните държави са внуците на тези, които разкъсаха България в Берлинския договор и я нарязаха на части", продължи той и подчерта: "Късаха парче по парче от родината ни!"

Волен Сидеров още веднъж заяви, че партия "Атака" ще бъде новият глас в Европа и изброи исканията, които ще представи на Европейския съюз:

1. Повишаване на доходите на хората, имайки предвид, че България е най-бедната държава в Съюза - 500 евро минимална заплата и 250 евро минимална пенсия.

2. Повече европейски средства за България - в момента "получаваме, колкото сме вложили".

3. Повече средства за селското стопанство - сега българският земеделец получава четири пъти по-малко от френския.

4. Преразглеждане на договорите с ЕС за IV и V блок на АЕЦ "Козлодуй"

5. Отмяна на санкциите срещу Руската федерация.

Протестът продължи нетрадиционно - беше подкрепен от двойник на звездата от "Евровизия" Кончита Вурст, облечен в розова рокля с лента "Аз съм евроценност", като метафора на новата култура на "третия пол", която Западът налага.

Още снимки от събитието можете да разгледате по-горе.