От диети се напълнява!

Хранете се балансирано, спортувайте и ще сте в идеална форма

Диетите са напълно безсмислени, май...Според проучване в 80 процента от случаите, в които хората са се мъчили и са гладували, след това са възвърнали предишното си тегло. В началото на всяка по-сериозна диета се отслабва бързо и затова се мамим, че ефектът ще продължи. Постепенно обаче диетата оказва все по-малък ефект върху тялото, а след като я спрем, твърде често отново си ставаме същите като преди и усилията ни се оказват напразни. Нещо повече - три години след изтощителната диета 83 процента от хората тежат с цели 5 килограма повече!

Рязкото отслабване е последвано от постепенно натрупване на килограми, а това изобщо не е полезно за здравето. Развиват се сърдечно-съдови заболявания, увеличава се риска от инсулт и диабет. Освен това диетите влияят зле на мускулните тъкани и забавят метаболизма. Затова след това дори и да ядете по-малко е твърде възможно да пълнеете.

Затова истината е не в изтощителни диети, а в здравословно, балансирано хранене, което включва от всичко по малко. Не веднъж сме казвали, че е важно количеството. Нищо няма да ви навреди, ако го консумирате с мярка. Така няма да има нужда да се лишавате от любимите си храни. Разбира се, на помощ идва и движението. То ще ви помогне не само да свалите килограми, но и да стегнете тялото си. Даже е твърде възможно кантарът да сочи същото, но да се чувствате и изглеждате много по-слаби.