Волен Сидеров: Ние правим солидарност

Лидерът на Атака подчерта, че еврофондовете ни са в пъти по-малко, отколкото в други държави

Към България има двойни стандарти по отношение на еврофондовете. Всичко в ЕС се прави за големите корпорации, не заобикновения човек. Това коментира водачът на евролистата на АТАКА Волен Сидеров в Пазарджик. Там той дари средства на тежко болен мъж, за да погаси потребителския си кредит и да покрие разходите си до края на годината. 45-годишният Атанас Атанасов от 18 години е на хемодиализа и вследствие на болестта ослепява напълно. Мъжът се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, средствата за която ще бъдат осигурени от партия АТАКА.

„Ние правим това, което ЕС не прави. То се нарича солидарност“, коментира Националист №1. Той допълни, че на практика продължаваме да даваме на ЕС повече пари, отколкото получаваме. „Това е несправедливо, в противоречие с регламента на ЕС, защото в договора пише, че този съюз се създава, за да премахне несправедливостите, да няма големи разлики в различните региони в Европа, което абсолютно не е така”, категоричен бе Сидеров. Според лидера на АТАКА, ако дойде някой в Северозападна България и отиде в друг район от централна Европа ще установи, че разликата е космическа.

По думите на Сидеров трябва да се предоговори затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй”  и да се предотврати затварянето на 5 и 6 блок. Той подчерта, че еврофондовете ни са в пъти по-малко, отколкото в други държави.

Той бе категоричен, че не чува да се говори за двойните стандарти на ЕС от другите кандидати за европарламента. „Бягат от дебати. Нека да застанем един срещу друг и да кажем кой за какво се бори”, за пореден път призова опонентите си патриотът и добави, че трябва да участват и основните претенденти от извънпарламентарните партии.

„Тези, които сега пекат кебапчета по мегданите, които се бият по гърдите и които се правят на новопоникнали политици, но не обясняват от къде са десетките милиони, с които правят скъпа предизборна кампания”, каза той имайки предвид „България без цензура”.

Според него този въпрос трябва и ще бъде поставен пред прокуратурата. „Тази партия няма държавна субсидия, но харчи десетки милиони за скъпа реклама, за пълнене на зали с платени хора, рейсове с цигани, на които им се плаща по 50 лв., за да присъстват в залите, за да може после в медиите да се каже: „Бареков препълни зала”, коментира Сидеров. „Така не се пълнят зали. Ако ти тръгваш с корупция, за каква алтернатива говориш тогава? Какъв премиер ще бъдеш? Кой стои зад гърба ти? Откъде са тези пари? Коя банка? Защо? Нека на тези въпроси да даде отговор новият политик и тогава да излиза и да се обявява за алтернатива и спасител. За мен Бареков е новият Жорж Ганчев и той ще завърши като него”, заключи Сидеров.