Стара Загора утре: 22 май

Времето: Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността и след обяд, главно над планинските райони, на места ще превали. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще останат промяна – между 23° и 28°.


Стара Загора:

10,30ч. Двудневна Международна научна конференция "1"Trakia medical days" - Аула на Медицински факултет на ТрУ; - последните две са в рамките на Майски празници в ТрУ

Пресконференция по повод международната конференция "Първи Тракийски Дни" на 22 май, 12.00 часа, в академичната зала на Медицински факултет. На нея ще присъстват и ректорите на университетите от България, Турция и Гърция, които носят името "Тракия". Срещата е първа по рода си. Очаква се следобед да бъде подписан протокол за сътрудничество и съвместни дейности и проекти. Конференцията ще се открие в 10.30 часа в аулата на Медицински факултет.

На 22 май от 14:00 часа в комплекс Зеленият хълм (ул. Никола Икономов 6) в Стара Загора ще се проведе работна среща на тема Българско вино на китайския пазар. Тя се организира от Българо-китайската търговско-промишлена камара (БКТПК) и Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Срещата е насочена към компании, производители на вино, с интерес към китайския пазар и развитието на бизнес и търговски взаимоотношения с китайски фирми. Участие са заявили винарни от цялата страна.

В четвъртък (22 май) от 18.00 ч. в Оперния театър в Стара Загора кметът Живко Тодоров ще връчи наградата „Стара Загора“, която се присъжда в две направления - наука и образование, и култура и изкуство, по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. Тържествено ще бъде отбелязана и 40-та годишнина от началото на висшето образование в Стара Загора.

 

Културен афиш:

На 22 май /четвъртък/ от  19,00 ч. е ПРАЗНИЧНИЯТ КОНЦЕРТ за 24 МАЙ, посветен и на 100 години от рождението на Борис Христов  и 40 години Висше образование в Стара Загора. Диригент  е Красимир Къшев. СЪС СПЕЦИАЛНОТО УЧАСТИЕ на Ивайло Джуров, Пламен Кумпиков, Юлиян Константинов, Деян Вачков, Александър Марулев, Димитър Райков, Костадин Мечков и др., Хор и оркестър на Държавна опера-Стара Загора

„Върви, народе, възродени” – клуб на учителите ветерани, чества 24 май
10.00 ч.концертна зала, НЧ  „Св. Климент Охридски 1858”

Литературно четене, с участието на старозагорски поети и учители ветерани от с. Оряховица
10.30 ч. НЧ „Развитие 1918”, с. Оряховица

„Албена” от Йордан Йовков
постановка: Ивалин Димитров
участват: Тихомира Темелкова, Светла Рангелова, Ивелин Керанов, Делян Илиев, Мария Пенчева, Елена Азалова, Димитър Митев, Димитър Карамалаков, Георги Райчев, Мария Енева, Стефан Делев, Жоро Райчев, Миленка Сотирова, Цветомир Черкезов, Илчо Димитров, Светла Тодорова, Стефан Борисов, Тодор Тодоров
Този спектакъл ще ви докосне, ще го съпреживеете, ще ви накара да надникнете в своята душа, за да откриете, че там има и грях , и прошка, и падение, и доброта,  и жертвена обич!
19.00 ч. Драматичен театър