Емил Кало: Да спрем да се оправдаваме, а да започнем да защитаваме националните си интереси!

Високата избирателна активност за момента е единственото ефективно средство за борба с контролирания вот, заяви представителят на АБВ

Само масовото участие на изборите може да гарантира, че българският глас ще започне да се чува ясно в Европа. Това заяви в ефира на радио К2 Емил Кало, член на инициативната група на АБВ.

"Високата избирателна активност за момента е единственото ефективно средство за борба с контролирания вот, с което разполагаме, а именно платените и корпоративни гласове позволяват в ЕП да попадат хора, които нямат качества и не умеят да защитават националните ни интереси", каза Кало.

Според него България трябва да признае тези проблеми да ги представи пред Европа, без да се срамува от тях. "Трябва да спрем да се оправдаваме и да започнем да защитаваме националните си интереси и да работим за преодоляване на тежката ситуация, пред която е изправена страната ни", заяви категорично той.

Емил Кало е на мнение, че, въпреки че през последните няколко месеца страната живее в предизборна кампания, политическият дебат за европейския път пред България все още не успява да се състои. Битката между идеите е била изместена от личностното противопоставяне между лидерите.

Един от големите проблеми за родната политика продължава да бъде поемането на неизпълними предизборни ангажименти и дори по-лошото - заявяване на изпълними намерения, за чиято реализация после никой не работи, както се случи с АЕЦ „Белене“, изтъкна Кало.

"АБВ е за различен подход в политиката. Ние сме за диалог. За разбирателство на надпартийно ниво по важните за България приоритети. От нас няма да чуете неизпълними обещания, защото това е единствения път, по който можем да възродим България", посочи в заключение той.