„Добре дошли в Ню Йорк” скандализира Кан

Фестивалът в Кан избухна от филм, разказващ историята на финансист- изнасилвач. За критиците това беше "горещият картоф", който е труден за преглъщане

Абел Ферара ( режисьорът на „Лош лейтенант” от 1992г.) казва, че последния филм „Добре дошли в Ню Йорк” е вдъхновен от историята на Доминик Щраус-Кан, който през 2011 е арестуван за сексуален тормоз над младо момиче в хотел „Манхатън”.  Обвиненията са смъкнати на изслушване през 2012. Въпреки това, във филма международния финансист ( във филма игран от Жерард Депардио ) спи с четири жени, след което на сутринта се гаври с момиче.

Щраус-Кан казва, че ще съди продукцията, след като бившата му жена Ан Синклеър изрази отвращението си и обвини филма в антисемитизъм в отворено писмо до Хъфингтън поуст.

В Кан посрещнаха филма с остри критики, които „заляха” целият фестивал. В. „Ле Монд” лепна етикета „ напълно извратен филм”, а в. „Свобода ” го нарече „ софт порно”. И докато слушаха нападките, Ема Джоунс, репортер на Би Би Си, се противопостави с изказването, че „Чрез етикетите си френските критици се приближават твърде много до истинската биография на Доминик Щраус-Кан”.

Филмът не беше пуснат на Фестивала под претекст, че не бил завършен навреме, но се смята, че причината се крие другаде – „ Политически погледнато е твърде скандално, за да бъде прието”, пише Би Би Си.