Жестока катастрофа в Хасково! Абитуриентка се бори за живот

Версиите за ужасяващия удар се разминават сериозно

18-годишна абитуриентка от хасковската Езикова гимназия е с тежък мозъчен кръвоизлив след ужасяваща катастрофа, случила се снощи около 22,30 часа. Александра е в критично състояние.

Момичето е пътувало в управляван от 23-годишна жена лек автомобил "Мазда" по бул. "България" в Хасково, посочват от полицията.

Пътят им обаче бил засечен от "Рено 5", идващо от моста към бул. "Ст. Стамболов". "Мазда"-та удря "Рено"-то в задната част. От сблъсъка газовата бутилка на френската кола изхвърчала чак до заведение в близкия парк, разказват очевидци.

23-годишната водачка не е пострадала сериозно, но пътуващата до нея Александра, която по всяка вероятност е била без колан, е ударила сериозно главата си в панорамното стъкло. Момичето незабавно е транспортирано до хасковската болница, където е поставено на апаратна вентилация.

Състоянието й е повече от тревожно, обясниха лекарите. Към настоящият момент операция е невъзможна, медиците се опитват да поддържат основните жизнени функции в очакване на някаква стабилизация.

По първоначална информация до катастрофата се стигнало след като излизащото от моста "Рено" пропуснало знак  "Стоп" и не осигурява предимство на движещия се по булеварда автомобил, съобщават от полицията. Няма алкохол в кръвта на водачите и на двете коли.

На място обаче очевидци от снощната катастрофа, развиха малко по друга версия. Барман от питейното заведение в парка заяви, че девойката всъщност е била в "Рено"-то а 22-годишният й водач бил приятелят й. При удара газовата бутилка наистина изхвърча от колата, но също и Александра, която стояла на мястото до водача. Момичето е било намерено на пътя, а удара в главата вероятно е от страничното стъкло. Ударът между двете коли е бил толкова силен, че се е чул в блоковете в близост до автогарата, съобщиха живущи от там. 

Съучениците на Александра не са знаели до около обяд за случая, заради провеждащите се днес матури. От ръководството на училището споделиха само, че пострадалата е една от пълните отличнички на елитната гимназия, пише Haskovo.net.