Остров на духове за продан

Може би сте гледали филми за пусти места, пълни с ядосани призраци, но само сега можете и да притежавате такова място

В миналото, докато бубонната чума е била най- големият бич за човечеството, римляните са намерили решение на проблема с болните. За тях е било най- безопасно да отделят здравите и да изпратят всички чумави на остров Повеглия, близо до Венеция, от където не биха могли да се върнат обратно.

На това забравено островче хората прекарвали последните си мигове живот и ден след ден умирали десетки. Но това не е краят на страшната приказка. Труповете са събирани на едно място и са били изгаряни. Все още там има масови гробища на заразените, чиито скелети напомнят ужасът на „чумавите” години.  През 20-те години там е построена клиника за психично болни, където хора с умствено разстройство и душевно неспокойство са имали възможността да „излекуват” лабилната си психика върху земя, напоена с болест и човешка пепел.

След като тези разкрития станаха масово известни на хората по целия свят и о. Повеглия бе обявен за едно от най- ужасяващите места на земята, италианското правителство го избута извън топ листа на най – примамливите туристически дестинации, ( а те са немалко ) и за потвърждение, че дори италианците се страхуват от своя „призрачен” парцел, преди дни беше обявен за продан, като наддаванията започват от 490,00 долара, но има опция да го купите със свои приятели. За сега единствените желания за Повиглия са на кмета на Венеция и няколко негови познайници. Изненадващо, явно няма много търсачи на силни усещания.

Освен безлюдният остров, пресъздаващ холивудските филми с паранормално присъствие, на търг са пуснати и манастир в Пулия, отново Италия и замък от 15в. на границата на Словения.