21 май: Освободения Марс

Хороскоп

21-05-2014, 01:23

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Близнаци, Луна във Водолей - Риби. Астрологична картина на деня

Марс отново напомня за себе си, превръщайки се в едно главните действащи лица на небесната сцена през тази седмица. През последните дни той  за втори път през тази пролет спря своето движение, а от днес започва бавно да възстановява обичайния си ход. От 1 март, досега той се движеше ретроградно в зодиакалните Везни, което всички ние усещахме чрез блокиращите обстоятелства върху нашите импулси и воля, и най вече посредством колапса във взаимоотношенията на всички нива - от международните, до най интимните. Сега настъпва онзи момент, в който волята и инстинктите за реализация отново се пробуждат и нетърпеливо очакват да заявят себе си. Това е критична за търпението ни фаза, тъй като активността все още буксува, а инициативата все още среща съпротива от обстоятелствата. Много е важно да осъзнаем, че през тези дни качествената промяна изисква не старт към бъдещето, а поглед към миналото, към случилото се през последните няколко месеца, с цел преосмисляне на ситуациите и поставяне на точка под онези цели и начинания, които са се оказали неработещи, неефективни и разочароващи. Колкото по-качествено протече този процес, толкова по-продуктивни ще бъдат бъдещите ни усилия.

Още днес Слънцето навлиза в синхронично взаимодействие с Марсовата енергия и до края на Май ще ни съдейства да пренасочим волята си към по-перспективни стремежи. Тригонът между Слънцето и Марс е време за пробуждане на енергичността, подхранване на смелостта, проява на решителност и лична инициатива. Именно поради това ретроспекцията сега ще бъде изключително лечебна, за да ни освободи от товара на миналото и да не помогне да насочим стремежите си там, където те действително ще ни възнаградят с резултат. Упорството в постигането на целите, днес може да посочи необходимостта от промяна и преобразувание в различни житейски области, в делови и лични взаимоотношение, в направленията на активността и волята. Но ако почувствате тази нагласа, е редно да започнете от себе си, преди да търсите и настоявате за промяна в заобикалящатите ви обстоятелства. Само така ще можете да осъществите качествен преход към една по-удовлетворяваща реалност.

Работа и бизнес
Денят е подходящ по-скоро за ретроспекция и анализ отколкото за активни действия. Довършете започнатото, анализирайте резултатите и въведете ред в документацията и комуникациите си. Ползотворни ще бъдат колективните дейности и неформалните разговори, касаещи резултатите от тях. Сега е момента да стимулирате екипа си чрез поощрения.

Здраве, хранене и красота
Денят е свързан с кръвообръщението и е благоприятен за всякакви пречистващи процедури-най-вече на кръвта. Това ще ви гарантира сияйна кожа и здрава коса, както и намаляване на риска от натрупване на излишни килограми, появата на отоци и целулит. Благоприятен ден за билколечение и фитотерапии. Консумирайте повече плодови и зеленчукови сокове за да подхраните организма си с витамини. Ако обезцветявате косата си, то днес процеса ще протича при минимум вреда върху структурата и целостта на косъма. Забележителен ден за кардинална промяна на прическата-не се въздържайте в избора на цвят или форма.