Ким и Кание се женят във Флоренция

За церемонията са избрали крепост от ХVI век

Американската моделка Ким Кардашян и известният рапър Кание Уест ще си кажат “да” във Флоренция в крепост от ХVI век, известна като Форт Белведере и служила на Медичите. Брачната церемония на 24 май ще води протестантски свещеник, съобщи Би Би Си, цитирана от "Труд". Според говорителката на местното кметство - Елиза ди Лупо, наемът, платен от двойката, е 300 000 евро.

Това ще бъде първи брак за 36-годишния Кание, който поиска ръката на Ким на връх 33-тия й рожден ден през октомври 2013-а. Преди това той е бил сгоден за дизайнерката Алексис Файфър, но така и не стигат до сватба.

Ким има далече по-голям опит. За нея това ще е трети опит да свие семейно гнездо. Преди това бе омъжена за музикалния продуцент Деймън Томас (от 2000 до 2003 г.), а вторият й брак с баскетболиста Крис Хъмфрис през 2011 г. продължи едва 72 дни.

Засега няма официално потвърждение за брачната церемония на Ким и Кание следващата събота. Но в интервю за вестник La Nazione в петък рапърът разказва, че е впечатлен от красотата на Флоренция и е много развълнуван от предстоящата сватба. Той допълва, че двамата с Ким вече са били в града и че дъщеря им Норт, която се роди миналото лято, е замислена “сред ренесансовите шедьоври”.

Елиза ди Лупо заявява още, че приходите от наема на средновековната вила ще отидат за възстановяването на много от художествените съкровища във Флоренция.