Хасковлии и кърджалии масово пласират нелегални цигари (снимки)

При две операции са иззети 371 900 къса от тютюневите изделия

Полицаи и митничари са задържали вчера 371 900 къса нелегални цигари, извозвани през турската граница. Това информираха от пресцентъра на МВР.

Около 17:00 часа служителите на ГДНП и ОДМВР-Хасково спрели за проверка лек автомобил "Рено Трафик" в района на АМ "Марица". Карал го 50-годишен кърджалиец; от село Зелениково. С него пътували още шестима души - от Чирпан, Хасково и Ямбол.

Колата е върната на ГКПП-Капитан Андреево за щателна митническа проверка, при която са открити 308 000 къса от общото открито количество цигари от различни марки без бандерол. Водачът и трима от пътниците са задържани за срок до 24 часа.

В хода на полицейските действия проверяващите спрели за контрол и автобус "Отокар Навиго", управляван от 31-годишен кърджалиец. Превозното средство, в което пътували 25 пътници, също било отклонено за митническа проверка. От автобуса са конфискувани 63 900 къса безакцизни цигари.

Шестима пътници от Кърджали и Хасково, които се предполага, че са собственици на цигарите, са задържани с полицейска мярка.

По двата случая в РУП - Свиленград са образувани досъдебно и седем бързи производства. Съставени са и 12 акта по ЗАДС и акт на ДАИ.