Докога Орешарски ще търпи неграмотни чиновници!?

Мисия Добрич

20-05-2014, 15:54

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Орешарски, изхвърли неграмотните си служители!

Подчинените му не правят разлика между Община Добрич и Добричка

Кметът на Добрич Детелина Николова отново настоява в писмо до министър-председателя Пламен Орешарски, името на общината и на съседната -Добричка, да бъдат изписвани правилно.

Порочната практика да се бъркат имената на двете общини, които са различни административни единици, не е прекратена.

Принудена съм отново да Ви пиша по повод поредната грешка, свързана с изписването на общините Добрич и Добричка. В приложение на постановление номер 116 на Министерския съвет е записан следният текст: възстановяване на извършени разходи за транспортиране и хоспитализиране на болни лица от с. Методиево, с. Черна и с. Крагулево и евакуация на граждани от закъсали автомобили между селата Козлодуйци и Росеново и Одърци и

Храброво. Срещу този текст в графата за отпускане на средства е отбелязана община Добрич. Според кмета с подобни грешки за пореден път обществеността в Добрич се заблуждава за отпускане на държавни средства, които всъщност са насочени към община Добричка.

Кметът посочва, че поставя въпроса за втори път след писмо до премиера през февруари, когато имената на двете общини са сбъркани в постановление на Министерския съвет за разпределение на средствата от публичната инвестиционна програма, публикувано в "Държавен вестник". В документа са описани проекти за 1.4 милиона лева, които ще изпълнява община Добричка, а Добрич не получава от фонда нито лев.

Кметът на Добрич посочва, че допуснатите "съществени грешки", свързани с важни решения за развитието на региона, предизвикват объркване и неясноти и апелира да се прекрати

грешното изписване на двете общини.