След Емануела сайт погреба и Азис

Поредната жертва на интернет зарибяването е Азис

След като вече заглавията информиращи ни за трагични самолетни катастрофи до Варна, опостушителни земетресения в Пловдив и зверски убийства в София се изтъркаха, сайт генериращ кликове с тези измамни материали започна да „убива” и любимите изпълнители на страната.

Интернет сайт за он-лайн пазаруване метна родните знаменитости и първата потресаваща вест бе за смъртта на фолк иконата Емануела. В понеделник сутринта на певицата й се наложи да стане рано и да се появи по телевизията за да опровергае грозната новина.

Драскачите в друг сайт обаче вече бяха успели да обезглавят още един екземпляр на популярната музика, Азис.

Според новината бързо разпространена в мрежата Азис загинал при катастрофа. Заглавието: "БЪЛГАРЯ ПОТЪНА В ТРАУР!ФОЛКПЕВЕЦЪТ АЗИС ИЗДЪХНА В КАТАСТРОФА(ВИДЕО)" трябва да накара по-наивните потребители да кликнат върху новината, което носи разнообразен набор от дивиденти за собствениците на гърба на звездите. А опасността от заразяване с интернет вирус е напълно реална.

Съвет към вас уважаеми интернет потребители, винаги поглеждайте източникът на линковете върху, които кликвате, често те са измамни, а възможността да заразите устройството си със вирус е голяма. Не се поддавайте на шокиращи новини разпространявани от непознати вам интернет издания.

Съвет към законодателите, които освен това са също интернет потребители, време е да си размърдате закърнелите умове и бързо да приемете промени в законовата уредба.