Кой е най-скъпият развод в историята?

Двойката имаше 23-годишен брак

Руският милиардер и собственик на футболния клуб Monaco Дмитрий Риболовльов може да се похвали с най-скъпия развод в историята.
Олигархът трябва да изплати 4,48 млрд. щатски долара на бившата си съпруга Елена заради раздялата им, твърди швейцарският ежедневник Le Temps.
Според информацията на изданието, на 13 май съдът в Женева е постановил Риболовльов да даде половината от своето състояние, оценявано на 9 млрд. долара. Руснакът и бившата му съпруга спорят по условията на развода си още от 2008 г.

Пред AFP представител на съда е отказал коментар с мотива, че решението по делото е достояние само на засегнатите страни.
Освен попечителството над 13-годишната си дъщеря Анна, олигархът, натрупал богатството си основно от добив на калий, е загубил и половината от собствеността на имението им в Колони, пише Кросс.

Риболовльов купи „Монако" през 2011 г. и се бори за титлата във френската Лига 1 с PSG.
Руснакът живее в княжеството, но има и имение в курорта Сен Тропе. Той е собственик и на гръцкия остров Скорпиос, който купи от фамилията Онасис, вила в Маями, притежавана от магната Доналд Тръмп, и на вила на Хаваите, купена от холивудската звезда Уил Смит.
През януари, в едно от редките си интервюта, олигархът заяви, че бившата му жена е била следена почти денонощно от частни детективи веднага след развода им. През февруари Елена Риболовльова беше арестувана от полицията в Кипър по подозрение в кражба на диамантен пръстен на стойност 34-68 млн. долара, принадлежащ на семейния тръст. Тя бе освободена без да й бъде повдигнато обвинение.