ПловдивУтре: 20 май

Какво, къде, кога във вторник

ВРЕМЕТО на 20 май

Времето в Пловдив ще бъде с променлива облачност. Във вторник минималната температура ще е около 9 градуса, максималната около 23. Затопляне и трайно слънце се очакват в сряда.

КАКВО, КЪДЕ, КОГА

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров ще бъде гост на патронния празник на СОУ "Черноризец Храбър", който ще се проведе утре -  20.05.2014г., вторник. Честването ще бъде открито в  9:30часа със слово на директора на училището Елена Кисьова и ще продължи с концерт на представителни групи. Веднага след това – около 10.15 часа, ще бъде осветена новата спортна площадка в двора на учебното заведение.

АБВ закрива предизборната кампания за Пловдив. В 15 часа Ивайло Калфин, Нина Найденова, Михо Михов, Минко Ангелов ще дадат пресконференция в офиса на коалицията. В 16 часа имат среща с граждани, членове на дружество за приятелство с народите на ОНД и ОР в клуб Берьозка. В програмата на кандидатите за евродепутати е включен и разговор със симпатизанти.

Утре областната структура на ПП ГЕРБ Пловдив област ще представи своите кандидати за членове на Европейския парламент в село Белащица, община Родопи. Двамата, които намериха място в националната листа на ПП ГЕРБ – Анести Тимчев и Мария Гиева, както и областният координатор на партията Здравко Димитров, ще дадат отговор на въпроса защо е важно да се гласува на 25 май, защо е важно ГЕРБ  да спечели с убедително мнозинство евроизборите. След официалната част за настроението ще се погрижат - Конушенския оркестър с ръководител Никола Илиев, както и превърналият се в културна емблема  на Пловдив  танцов състав „Елика“.

Сравняваният с Паганини цигулар Марио Хосен пристига от Австрия специално за участието си в V Международен фестивал Дни на музиката в Балабановата къща. Виртуозният музикант ще излезе на сцената заедно с основания от него ансамбъл „Camerata Orphica“ на 20 май от 18.30 ч. в Балабановата къща. Марио Хосен свири на цигулка G.B. Guadagnini от 1749 г., предоставена му от Австрийската национална банка. Този концерт ще ознаменува и откриването на изложба „Димитър Киров и музиката“, в която ще присъства картина, на която прочутият пловдивски художник е изобразил Марио Хосен.

И ОЩЕ:

20 май е Световният ден на метрологията (World Metrology Day). Денят е избран в чест на подписването на 20 май, 1875 година в Париж на международна дипломатическа конференция, известната "Конвенцията за метъра" (Metre Convention), на основата на която бе създадена междуправителствена Международна организация за мерки и теглилки.