Победените партии нямат кворум

България е в международна изолация, както по времето на Жан Виденов

Победените партии, които се опитват да ни управляват, нямат кворум и България е в тази международна изолация, която беше по времето на Жан Виденов. Това заяви в интервю за Агенция „Фокус” бившият конституционен съдия Георги Марков. „Ние сме в следния парадокс – управляват ни победени партии, а в парламента, в условията на парламентарна демокрация, няма кворум”, допълни той.

Марков посочи, че на предстоящите избори за Европейски парламент очаква победа на ГЕРБ и даде за пример победата на партията на последните избори, включително и в десетте големи града на страната. „Очаквам, че в последната седмица ГЕРБ ще хвърли всичките си сили в големите градове на България, да развие искане за предсрочни парламентарни избори и отново да се управлява от десницата”.
„За една година управление, премиерът Пламен Орешарски не е видял на живо, на официално посещение нито премиера на Германия, нито този на Великобритания, нито Виктор Орбан”, коментира Марков.

Той обясни, че трябва да се иска вот на недоверие на това правителство и мнозинство и есента България да отиде на предсрочни парламентарни избори. „Те са неизбежни, но по-добре да станат сега чрез вот на недоверие и гласовете на българските граждани, отколкото да станем свидетели на нов 14 декември 1989 година, когато българите обградят парламента и поискат радикална промяна”, каза още Георги Марков.