Двама пенсионери се канят да се самоубият

В рамките на ден, други двама се застреляха в кв. Горна баня

Двама пенсионери се готвят да сложат край на живота си заради мизерията, в която са принудени да живеят, пише КРОСС.

С последните стотинки Никола Манев купил два патрона, с които иска да застреля първо неподвижната си съпруга Йорданка, а след това и себе си. Твърди, че няма да може да убие домашния любимец - кокершпаньола. Ще го пусне сам да си търси късмета.
Живеем със 400-500 лева на месец. 180 от тях даваме за лекарства и консумативи на Йорданка. Преди няколко години тя получи инсулт и забави говора и движенията. След това обаче си счупи крака и се наложи да й ампутират пръсти. Сега е неподвижна и се нуждае от лекарства и други медицински материали. След купуването им пари не остават - за ток ли, за вода ли, за хляб ли. Ядем свинска мас и печени филийки, казва Никола.
В добрите времена изтеглил кредит и сега не може да погасява таксите по него. Очаква банката да запорира пенсията му и това ще е краят. Най-тъжното е, че аз съм засадил дръвчетата в църковния двор, а попът няма да иска да ме опее, казва Никола.
Той и бабата се надяват на чудо или на подкрепата на обществото. Моля хората да ми помогнат - кой с каквото може. За да си стъпя на краката и после вече ще кретаме, твърди пенсионерът. Оказва се, че два живота у нас струват 7000 лева.
Преди да натисне спусъка, Никола ще каже на Йорданка, че я обича, разказа ТВ7.