Как да преборим депресията след раздяла?

В никакъв случай не се самосъжалявайте

Ако сте приключили дълга връзка, имате чувството, че светът е свършил. Всичките ви спомени са свързани с този човек, нищо друго няма значение за вас. За да не изпаднете в дълбока депресия и крайно да се изолирате от света обаче трябва да намерите сили и да продължите напред. Няма да открием топлата вода, ако ви кажем, че положителната нагласа ще помогне. Ето няколко начина да преодолеете раздялата:

1. Излизайте с приятели
Твърде е вероятно да сте обръщали повече внимание на половинката си, отколкото на приятелите. Точно сега е моментът да обърнете внимание на тези, които са ви наистина близки. Но не е нужно непрекъснато да се оплаквате и да ги карате да ви съжаляват. Опитайте се да се забавлявате с тях, а не да се изкарвате жертва.

2. Обърнете внимание на хобито си
Ако обичате да спортувате, да танцувате, да ходите по планини, да четете или каквото и да е - сега е моментът. Насладете на момента, в който спокойно практикувате хобито си и не е нужно да обяснявате нищо на никого.

3. Купете си нещо ново
Да, идете на шопинг. Вземете си най-хубавите дънки и се почувствайте добре в тях. Вярно е, че материалните неща не решават проблемите, но пък могат да са добър помощник.

4. "Може да е за добро"
Вярвайте в тази максима. От къде знаете, че тази раздяла не идва, за да ви отвори път към човек, който е истинската ви любов? След години може да благодарите, че това ви се случва сега.

5. Пътувайте
Идете на място, на което винаги сте искали. Радвайте му се. Радвайте се на живота и не се самосъжалявайте.