Румен Петков: Орешарски, отсъствай повече и по-често

Хората се чувстват добре от твоите отсъствия

Вчера бях на едно място, изпълнено със скръб и почит, и благоговение. Преклонението пред великия българин, големия шампион Янчо Патриков.
Ти, Орешарски, си бил народен представител и от Бургас. И си търсил този човек за подкрепа и за съдействие. Или ние сме го търсили да ти помага и да ти съдейства. Бях се притеснил, че в теб може да проговори човещината и да напишеш съболезнователен адрес или да се явиш и да се поклониш пред големия Янчо. А с това щеше да омерзиш духа му. Ти най-после направи една вярна стъпка като премиер – не дойде да омърсиш тленните му останки с присъствието си. Същото нещо направи и министърът на спорта – един евентуален неин съболезнователен адрес и още по-лошо – присъствие, щеше да бъде скандално. Но пък така и двамата показахте какво е истинското ви отношение към големите, към истинските, мъже на България и към българския спорт.
Колкото до изнесените ви заседания, които продължаваш да не казваш колко струват на данъкоплатците, има едно решение, което ще въодушеви всички. Просто изнеси Министерски съвет като физически лица от сградата и кражбите, насилието, грозните манипулации, институционални, рязко ще намалеят. Но това ти не си способен да го направиш, защото Делян Пеевски не ти дава.