Аутопсия ще докаже дали изхвърленото от морето тяло е на Валя

От полицията посочват, че по предварителни данни се касае за изчезналата на 15 април т.г. 24-годишна бургазлийка Валентина Иванова

Предстои аутопсия на намереното вчера в Бургас тяло на жена, за да се установи дали е изчезналата 24-годишна медицинска сестра Валентина Иванова.

Около 18:30 ч. в Първо Районно управление "Полиция” – Бургас е получено съобщение от 18 годишен бургазлия, че в района на вълнолома от страната на морската гара във водата край тетраподите е забелязал човешки труп.

От полицията посочват, че по предварителни данни се касае за изчезналата на 15 април тази година 24 годишна бургазлийка Валентина Иванова.

Малко преди 21:30 ч. силно разложеното тяло, заклещено в бетоновите тетраподи, бе извадено. Тялото на момичето е откарано за аутопсия в катедра "Съдебна медицина” към МБАЛ – Бургас. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление "Полиция” – Бургас, където е подаден първоначалния сигнал за изчезналата бургазлийка.

По непотвърдена информация приятелят на изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова е бил извикан снощи (18 май) в полицията, за да разпознае тялото. На Валентин Георгиев е трябвало да бъдат показани снимки с дрехите на жената. В същото време се появи информация, че и роднините на изчезналото момиче са били повикани в полицията.

Ако е на Валя, трябва да има татуировка на пеперуда и пиърсинг на устната. Все още не е ясен резултатът от разпознаването, съобщава Burgasutre.bg.

Медицинската сестра изчезна на 15 април и от тогава е в неизвестност. До последно родителите не приемаха версията, че тя се е самоубила, скачайки от моста. Точно там обаче бе открит мобилния ѝ телефон ден след мистеризоното ѝ изчезване, а от полицията тогава обявиха, че случаят е изсянен в детайли и че Валя не е станала жертва на трафик или друго престъпление.