Това е активно мероприятие от страна на управляващите в навечерието на европейските избори

Становище на Румен Петков във връзка с посещението му в СДВР

Снощи, късно вечерта, след много професионален и колегиален диалог, бях поканен в столичната полиция. Разговорът с представителите на вътрешното ведомство се състоя тази сутрин. Нещата, които чух по време на този разговор определям като абсурдни. За съжаление преписката е „удобно“ засекретена и не мога да коментирам нейното съдържание. Очевидно е обаче, че става дума за активно мероприятие от страна на управляващите в навечерието на европейските избори. Припомням, че от АБВ още преди време алармирахме, чрез вас журналистите, че в последните дни на кампанията се очакват провокации, които, близки до Пеевски издания са готови да използват по користни подбуди. Мисля, че това е и една от основните причини медиите да бъдат известени предварително за моето посещение в СДВР. Сценарий, който много напомня по своя замисъл костинбродската провокация в деня за размисъл, предхождащ последните парламентарни избори.

Във връзка с гореизложеното настоявам, незабавно преписката да бъде разсекретена, за да се види абсурдността на тезите, застъпени в нея. Твърдя, че ако съдържанието на този документ стане публично, дори и без нужда от коментар от моя страна, ще се докаже и несъстоятелността на тиражираните в медиите тези, че съм привикван заради търговия с гласове.

Накрая, но не на последно място отправям и призив към управляващите да престанат да превръщат МВР в инструмент за политическа и личностна разправа.