Не може да имаме европейско бъдеще, без да имаме памет за героичното минало

Цветан Цветанов и Томислав Дончев откриха военен паметник в с. Грозден, реновиран със средства на ГЕРБ

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов и водачът на листата на Томислав Дончев откриха изцяло реновирания със средства на ГЕРБ военен паметник в сунгурларското село Грозден. Събитието уважиха народните представители Димитър Бойчев, Семир Абу Мелих, Иван Вълков, кметът на с. Грозден Мария Димитрова, общинските съветници от ГЕРБ – Сунгурларе, както и много жители на населеното място.

„За реставрирането на този паметник ПП ГЕРБ осигури 800 лв. Това дарение е още една възможност да съхраним историята си и да я предадем на нашите деца. Не може да имаме европейско бъдеще, без да имаме памет за героичното минало на страната ни и нейните герои”, заяви Цветан Цветанов. Пред паметта на загиналите бе поднесен и венец от ГЕРБ.

Реновираният паметник в село Грозден е изграден в памет и прослава на загиналите в Балканската война (1912-1913 г.) и Отечествена война (1915-1918 г.). Благодарение на средствата, отпуснати от ПП ГЕРБ, паметникът е изцяло реставриран, за да придобие автентичния си вид. Същият ден след церемонията бе открит и напълно обновеният пенсионерски клуб в селото, като средства за него бяха дарени лично от бургаския депутат от ГЕРБ Семир Абу Мелих.
На тържествената церемония присъстваше Негово Високо Преосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий, който освети паметника. Церемонията уважиха ветерани от войните, представители на общинския и областните клубове на офицерите, представители на Военен гарнизон-Сливен.