Борисов: По време на предизборната кампания чух 10 лъжи на тема енергетика

Бойко Борисов предсказа, че токът ще поскъпне

„В тази предизборна кампания аз чух около 10 лъжи на тема енергетика”, заяви във Варна лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, съобщава агенция „Фокус". „Чух лъжата, че строят 7-ми блок на АЕЦ Белене. Чух, че ще сторят Южен поток, но за моя радост чух , че ще тече и български газ, което ще е наша заслуга. Всеки ден говорят за цената на тока. Щели да я намаляват или нямало да се увеличава – това е абсолютна лъжа. Фактът, че не искат да дават финансовите отчети на НЕК и БЕХ, означава, че не се дава възможност на хората да научат истината“, обяви лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов прогнозира, че предсрочните парламентарни избори ще дойдат сами. Според него, в края на годината правителството няма да може да върже бюджета и ще се наложи да тегли нови кредити, които обаче ще бъдат връщани от всички българи.
 
По отношение на това с какви въпроси идват избирателите при него, Борисов заяви: "Искат ония да си ходят". Той допълни, че проблемите, с които хората се обръщат към него са най-разнообразни и за съжаление те ще стават все по-сериозни. Лидерът на ГЕРБ допълни, че дори да спечелят изборите сега, най-малко една година ще трябва, за да се възстанови доверието на Брюксел към България. Той допълни, че за съжаление магистрала „Хемус“ е почти изгубена кауза. „Без тази магистрала северното Черноморие ще загуби туристи и не знам, дали ще успеем да я върнем“, каза още Борисов.