Евроизборите ще покажат жива ли е демокрацията ни и може ли да бъде купена!

Кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ се срещнаха с граждани на варненската община Аксаково

"Евроизборите са тест доколко още има жива демокрация в България и дали тя може да бъде купена". Това обяви на среща с граждани в община Аксаково водачът на листата за евроизборите на ГЕРБ Томислав Дончев.

Днес кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ проведоха поредица от срещи във Варненско. С тях беше зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, кметът на Варна Иван Портних и варненски народни представители.

Освен Дончев, с избирателите в Аксаково се срещнаха кандидатите за евродепутати Емил Радев, Ева Паунова и Августина Цветкова. На срещата присъстваше и кметът на Аксаково Атанас Стоилов.

Според Дончев изборите на 25 май са тест за ГЕРБ, но най-вече за това колко са силни избирателите след една година системни опити за унищожение. "Изборите за Европейски парламент са тестване на имунните сили на обществото в България", обясни той.

Цветан Цветанов изтъкна, от своя страна, че ако резултатът на евроизборите е в полза на ГЕРБ, ще бъде сложен край на "торбата с лъжи", която управляващите непрекъснато вадят.

"За една година безработицата скочи до 40 000 души, а младежката безработица вече е 30%. Вече закъсняваме с работата по новия програмен период", припомни той.

Зам.-председателят на ГЕРБ призова на 25 май да има висока изборна активност, за да не победи контролираният вот.

Варненският народен представител и кандидат за евродепутат от листата на ГЕРБ Емил Радев даде за пример община Аксаково, чийто кмет показва как реално еврофинансирането може да бъде в полза на гражданите. "На 25 май трябва да гласуваме за ГЕРБ, за да имаме пари за улици, за образование, за да имаме по-добри доходи", каза Радев.