Почивните дни: малко слънце, малко облаци, малко дъжд. Температурите нагоре в неделя!

Животът

16-05-2014, 18:55

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ето какво ще е времето за Пловдив и страната

Няма големи изненади в следващата прогноза за времето, но винаги е добре да се прочете отново. Почивните дни в Пловдив ще са дъждовни, но на пресекулки; облачни, но облачността ще е променлива; температурите пък ще варират между 10 и 20 градуса за събота, а в неделя що достигнат и до 22 градуса. Вятърът ще е от слаб до умерен. Т.е. един типично пролетен уикенд.

Над страната

През следващото денонощие облачността над страната ще е значителна. Утре, предимно следобяд, на много места ще има слаби валежи от дъжд. По съществено разкъсване и намаление на облачността ще има преди обяд над източните райони, където ще продължи да духа до умерен южен вятър. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса. Максималните за повечето места ще са между 16 и 21 градуса, сочат от Националния институт по метеорология и хидрология.

В планините

Ще има значителна облачност, след обяд – купеста и купесто-дъждовна. Ще вали – предимно в масивите от западната половина на страната. По най високите върхове на Рила и Пирин ще превали сняг. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

За неделя

Сутринта ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На отделни места, най-вече в Западна България и в планинските райони ще превали и прегърми. Температурите леко ще се покачат - максималните ще са между 18 и 23 градуса. За Пловдив около 22 градуса.