А Пловдив кара колело!

Мисия Пловдив

16-05-2014, 17:12

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Утре, 11 часа, Братска могила - старт на Велофест Пловдив 2014

И тази година велоклуб "Крива спица" ще ни зарадва с най-големия велопразник под тепето - Велофест Пловдив 2014. Истински празник за всички велофенове, бъдещи и настоящи, ще се състои в през уикенда.
4-тото издание на Велофеста (17 и 18 май) ще заложи на станалите вече традиция вело активности, а новото тази година е, че Велофестът участва в кампанията "До работа с колело" - национална инциатива за насърчаване на използването на велосипед за транспорт до работното място, организирана в партньорство с Велоеволюция, Велоклуб "Устрем" - Варна, Клуб на любителите колоездачи - Бургас и с подкрепата на ПроКредит Банк. Повече информация за кампанията и регистрация на www.velobg.org/biketowork
Програмата на Велофест Пловдив започва от 11:00 часа утре (събота) от Братската могила с масово велошествие по улиците на града. След финала на шествието, от 12:30 в Дома на науката и техниката ще бъдат прожектирани документални филми на велотематика. Прожекцията ще бъде напълно безплатна и ще бъде организиран охраняем велопаркинг на терасата на киното. След кратка обедна пауза вечерната програма на феста продължава с отворени уроци по планинско колоездене на "Велопарк Пловдив" от 17:00, и вечерна велоразходка по тепетата на града от 19:00 часа. Неделният ден ще бъде отреден за досег с природата, с планинско колоездене по маршрут подходящ за начинаещи любители на велосипеда и природата.
Повече информация и подробна програма на Велофест Пловдив във фейсбук - https://www.facebook.com/VelofestPlovdiv/