Електронна маска и говорещ на български апарат за кръвно на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ 2014

В днешни дни необходимостта да бъдем отговорни за собственото ни здраве става все по-голяма. Забързаният ежедневен ритъм поставя под въпрос здравословния начин на живот. Средата провокира все по-често и агресивно заболявания като астма, алергии и други дихателни проблеми. Повече и отговорни стават грижите за различните възрастови групи, търсят се най-добрите начини за превенция, диагностика и лечение. На помощ идват апарати от ново поколение. С тях ще ни запознае специализираната изложба за хуманна и дентална медицина БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ 2014, която ще се проведе от 21 до 23 май в Интер Експо Център – София.

Една от новостите е електронна маска – йонизатор, който отделя освежен с анийони въздух на около 30 см и действа като маска. Това осигурява защита на човека - особено възрастни или болни хора и деца - от прах, полени, вируси, бактерии, тютюнев дим и др. Йонизаторът създава невидима бариера и за разлика от маската не покрива носа или устата и не създава усещане за дискомфорт. Йонната емисия на електронната маска е 50 000 йони/см ³, тя е тествана за генерираните йони в Германия, Япония и Америка.

Сред експонатите на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ са медицинските компресорни инхалатори Mist за аерозолна терапия на деца и възрастни, специално разработени съвместно с респираторни терапевти. С тях се постига успешно лечение на астма, хроничен бронхит, алергия и други заболявания на дихателните пътища. Могат да се използват всички често срещани лекарствени разтвори за аерозолна терапия.

За бебета, деца и възрастни е лекият и безшумен ултразвуков инхалатор Mist +. Той е лесен за употреба и за ултразвукова проводимост използва вода. Работата му е безшумна благодарение на технология, стъпваща на ултразвукови вибрации.

Като партньор в грижата за здравето идва и апаратът Medisana MTC за измерване на кръвно налягане, особено подходящ за възрастни и хора с нарушено зрение - умната машинка съобщава сама резултатите на български език.

Апаратът гарантира прецизно измерване с диагносична функция и немско качество. Напълно автоматизиран, говорещ на български език, той е многократно сертифициран. Има индикатор за аритмия, сигнализира за опасно високи нива на налягането и разполага с един от най-големите дисплеи на българския пазар. 30 секунди след измерването на показателите пациентът чува резултата – нещо изключително полезно за хора с проблемно зрение. Ценно предимство е, че апаратът работи с адаптер и има 3-годишна гаранция.

Това са само някои от новите и оригинални експонати, които ще представи БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ 2014. Тя е отворена за посетители от 21 до 23 май 2014 г., от 9:30 до 18:00 часа.

Повече информация за изложбата можете да откриете на сайтът www.bulmedica.bg, както и в социалните мрежи Facebook, Google+ и LinkedIn.