Управляващите насаждат страх и отправят заплахи за уволнения

Целта на задкулисните игри е да има ниска избирателна активност

Управляващите насаждат страх и отправят заплахи за уволнения – това е порочната им тактика, с която целят увеличаване на гласоподавателите си. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Владимир Уручев на среща с избиратели от мездренските села Люти Дол, Люти Брод, Ребърково, Типченица, Лик, Ослен Криводол и Моравица. Владимир Уручев поясни, че при ниска избирателна активност купените гласове ще вземат превес и ще бъдат избрани депутати, които са функция на задкулисието.

По отношение на състоянието на енергетиката Владимир Уручев подчерта, че в последната година енергетиката е в колапс, не се дават никакви отчети за финансовото състояние на дружествата и особено на НЕК. Три пъти управляващите вземат заеми за миньорите от Мини Марица, за да не протестират, изкуствено се намалява цената на тока, което неминуемо ще доведе до повишаването й с поне 10%, предупреди Уручев. Той коментира, че внесеният от ГЕРБ вот на недоверие към правителството за сектор „Енергетика” най-вероятно ще бъде дебатиран и гласуван след изборите, което е и целта на управляващите, защото едва тогава ще излязат наяве повечето истини.

„Целта на задкулисните игри е да има ниска избирателна активност, така че разликата между БСП, ГЕРБ и ДПС да е малка. Бареков също е инструмент на задкулисието. Целта е да влезе във властта и да бъде патерица на сегашните управляващи”, обясни Владимир Уручев.
Кандидатът за евродепутат от ПП ГЕРБ каза още, че Европа няма доверие на това правителство. „Тази липса на доверие е пречка за подписването на споразумението за следващия програмен период, затова 2014, а също и 2015 г. ще бъдат нулеви за усвояване на евросредства. Самият еврокомисар по социалната политика и заетостта Ласло Андор е споделил, че трудно вървят преговорите със сегашното правителство. Затова изходът от настъпилата криза във всяка сфера е партия ГЕРБ да се върне на власт”, добави Уручев.

Народният представител Тотю Младенов, който присъстваше на срещата подкрепи думите на Уручев и сподели, че ако енергетиката фалира, ще фалира цялата държава и тогава новите безработни от 40 000 ще се увеличат на 400 000.

„Ние от ГЕРБ желаехме въвеждането на задължително гласуване, което би довело до висока избирателна активност. Това не се понрави на мнозина, защото в този случай ДПС ще са вън от управлението. Гласувайте за ГЕРБ, защото единствено партия ГЕРБ е гарант за европейското развитие на България.”, призова Младенов.
По-рано кандидатът за евродепутат Владимир Уручев и народните представители от ГЕРБ-Враца посетиха църковен храм „Св. Софроний Врачански“ в мездренското село Дърманци.