Умишлено водят до тотален провал и срив енергийната система

Недвусмислена е реакцията от страна на Европейската комисия - многократни предупреждения за санкции

Вотът на недоверие за провала на правителството в сферата на енергетиката е четвъртият по ред и е продиктуван от начина на управление на сектора, умишлено водещ до тотален провал и срив на енергийната система на Република България. Това написа Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

По думите му в резултат на водената политика от правителството на министър-председателя Пламен Орешарски енергийният сектор на страната се намира в изключително тежко финансово състояние и огромна ликвидна криза.

Налице са – непрозрачно управление, хроничен финансов дефицит, влошаване на финансовите показатели на всички държавни дружества, несигурност, липса на прогнозируемост, изтъква лидерът на ГЕРБ.

Според него многократно българската общественост става свидетел на груба политическа намеса в работата на иначе независимата Държавна комисия за енергийно и водно регулиране.

Арогантният маниер на управление на настоящето правителство доведе до остро противопоставяне и сблъсък между Република България и Европейската комисия, пише още Борисов.

Явните опити за избягване на европейското законодателство относно изграждането на газопровода „Южен поток”, както и острата политическа намеса в спора между Държавния регулатор и електроразпределителните дружества, станаха повод за недвусмислена реакция от страна на Европейската комисия и многократни предупреждения за санкции, категоричен е Бойко Борисов.