Хероин на стойност 2 740 000 лева бе заловен на Дунав мост

50 пакета с общо тегло 54,737 кг са били скрити в кабината на чуждестранен ТИР

На Митница Русе е бил предотвратен трафик на близо 55 кг хероин. Наркотикът е бил заловен при съвместна операция между митничарите и Гранична полиция.


Забраненото вещество е било разпределено в 50 пакета, скрити в чуждестранен ТИР, който е бил управляван от гръцки гражданин. По документи камионът е превозвал текстил и резервни части от Турция за страна от Западна Европа. В кабината е пътувал и български гражданин.
Превозното средство е било селектирано за сканиране с мобилния рентген на Митница Русе.

 

При проверката със скенер митническите служители са забелязали необичайни товари в кабината на шофьора, заради което е извършена щателна митническа проверка на камиона. При проверката под леглото в шофьорската кабината са открити обемист сак и куфар, пълни с пакети, обвити със сиво сребристо тиксо. За случая веднага са уведомени разследващ митнически инспектор и дежурен прокурор. Установено е, че има укрити 50 пакета с общо тегло 54,737 кг. Всички те са съдържали бежово прахообразно вещество, което при извършения полеви наркотест е реагирало на хероин. По предварителни изчисления стойността на наркотика е около 2 740 000 лева.


С полицейска заповед шофьорът и спътникът му са задържани. Случаят е поет от Окръжна следствена служба - Русе.