ГЕРБ внася пореден вот на недоверие днес

Очаква се днес ГЕРБ да внесе четвърти вот на недоверие срещу правителството, заради политиката в областта на енергетиката

ГЕРБ ще внесе вот на недоверие към правителството днес. Това е четвърто искане от страната на депутатите, този път на тема енергетика. "Ще внесем вот на недоверие в сектор "Енергетика" заради проваления проект "Южен поток" от некомпетентността на Драгомир Стойнев главно - от това, че излъгаха обществото и правихме референдум за АЕЦ "Белене"; от това, че фалират основните ни енергийни компании; от това, че предизборно задържат цената на тока", каза лидерът на ГЕРБ на 9 май.

Вотът трябваше да бъде внесен преди седмица, според първоначалната информация на Бойко Борисов. От опозицията обаче обясниха, че са се забавили заради официалните документи, от които да се запознаят със финансовото състояние на Националната електрическа компания.

Депутатите в Народното събрание ще трябва да се върнат за извънредно заседание, ако искането за вот на недоверие постъпи днес.

Председателят на НС е длъжен да свика заседание в рамките на една седмица след внасянето на искане на вот - за дебати, а 24 часа след краят им се гласува и самия вот.