Стара Загора утре: 16 май

Времето: Над страната ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има над Източна България, там ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Отново на много места ще превалява дъжд, главно в часовете след обяд, придружен от гръмотевици. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5°-10°, a максималните – между 15° и 20°.


Стара Загора:

Започва пръскането против кърлежи в община Стара Загора
От 16-ти май започва първата пролетна обработка на тревните площи в община Стара Загора против кърлежи.


9.30 часа в Стара Загора ще се състои приемен ден на ДКЕВР в сградата на Областната администрация. Срещите с граждани ще продължат до 15.00 часа.


Mайски празници в Тракийския университет
10.00 - Юбилейна конференция – 20 години специалност „Рехабилитатор” в Медицински колеж, Почивна станция „Марица изток”, Старозагорски минерални бани

 

Културен афиш:

Уникален международен проект ще представи връзката между геология и изкуство. Проектът е дело на американския художник с български корен Йонко Иван (Стоянов) и  ще бъде изложен от 16 май до 16 юни 2014 г. в Регионалния исторически музей - Стара Загора.

 

„Съгласия”- премиера на литературно-критическата книга на Георги Янев
18.00 ч. зала на  Регионална библиотека „З. Княжески”

 

Казанлък:

Екофест на яз.„Копринка“ събира за четвърти път младежи от цялата страна
От 16 до 18 май ще се проведе четвъртото издание на Екофест „Копринка ’2014“ със съдействието на Община Казанлък.


На 16 май членовете на Младежки общински съвет – Казанлък ще се включат в Деня на спорта, който се отбелязва в цяла България.