Разграбването на страната расте под егидата на настоящото правителство

Лошата инфраструктура, политическата нестабилност и растящата престъпност отблъскват инвеститорите в България, заяви във Великотърновско депутатът Евгени Стоев

Сегашното правителство не прави нищо за стабилизиране на страната - напротив, все повече "разграбването расте". Това заяви днес народният представител от ПГ на ГЕРБ Евгени Стоев във великотърновското село Хотница, където беше на посещение.

"Лошата инфраструктура, политическата нестабилност и растящата престъпност отблъскват инвеститорите от България. Докато не решим тези проблеми не можем да се надяваме чужди капитали да влязат в страната ни, за да бъдат разкрити нови работни места", заяви Стоев в отговор на въпрос на жител на селото.

Общинският лидер на ГЕРБ подчерта, че тези проблеми ще окажат негативно влияние и върху усвояването на договорените средства от ЕС за следващия програмен период.

Като пример за разграбването в страната депутатът посочи 500-те милиона лева, които се харчат за безсмислени проекти, вместо тези средства да бъдат насочени като съфинансиране по европейски проекти. "Кабинетът на Орешарски обаче много добре знае, че разходването на европейски средства подлежи на контрол, а харченето на бюджетни пари в момента е безразборно и неконтролируемо", допълни Евгени Стоев.

"Правителството на ГЕРБ и кметът на Велико Търново Даниел Панов, който е и областен лидер на партията, са единствените, които успяха да осигурят средства за ремонт на църквите в Хотница и Русаля", категорични бяха жителите на двете населени места. Хората в Русаля благодариха на правителството на Бойко Борисов, с помощта на което църквата им ще отвори врати на 8-ми септември, когато ще отбележи храмовия си празник.

"Това е първият ремонт на светинята от 40 години насам. Нито едно друго правителство и управник за тези години не е обръщал внимание на църквата ни, която стоеше затворена", споделиха жителите на Русаля.

Евгени Стоев подчерта, че ГЕРБ отива на евроизбори с най-подготвения и качествен отбор. По думите му Европа припознава единствено ГЕРБ като европейска партия.

Заедно с народния представител във великотърновските села бяха и областният лидер на ГЕРБ Даниел Панов, общинските съветници Росен Иванов, Деян Хаджийски, Красимир Калчев и Александър Чокойски.