Омаскариха с турски флаг сайта на Българската Патриаршия

Сайтът на Българската Патриаршия е хакнат, заради нападение над Джумая джамия

Официалният сайт на Българска православна църква е ударен в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив. Уебсайтът на Българската православна църква и Светия синод осъмна с турския флаг на черно-червен фон, а хакерите се представят като Milli Güçler Taifesi и говорят от името на "турско-мюсюлманското малцинство".

Те обясняват, че са атакували сайта на патриаршията в отговор на вандалските нападения на футболни агитки над Джумая джамия в Пловдив. В средата на февруари, организирани футболни фенове потрошиха стъкла и нанесоха щети на храма докато се гледаше делото за вакъфските имоти.

Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната, защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България, пишат хакерите на страницата на патриаршията.

Който и да е организаторът, който и да стои зад тази варварска агресия трябва да знае че турско-мюсюлманското малцинство не е беззащитно и че има сили които бдят и са готови да го отбраняват, пишат те.

"Мълчанието на Българската Патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие с посегателствата над мюсюлманските религиозни храмове. Наказателните действие срещу враговете на турско-мюсюлманското малцинство от страна на Milli Güçler не са нито първи нито последни. Атаките ще продължават с пълна интензивност. Все по-често ще чувате нашия глас и ще виждате нашата сила.

Milli Güçler иска да напомни че няма нищо против християнството и че удара представлява реципрочна мярка срещу зачестилите физически посегателсва над ценностите на турско-мюсюлманското малцинство", пише още на сайта.