Азис vs Кончита Вурст

Двуполовите хора са интересни навсякъде и ще бъдат

Кончита Вурст се превърна в звезда за отрицателно време. Странният субект от Австрия предизвика както оживени дебати, така и порой подигравки заради визията си. Няма човек, който да не е наясно, че не пеенето направи Кончита сензация.

Изпълнителката всъщност е мъж и се казва Том. Което ясно си личи и от плътната черна брада, с която се появи на сцената. Това обаче беше единственото мъжко нещо в него. Дългата черна коса, вечерната рокля и тежкият грим бяха в пълен разрез с брадата. А докато част от зрителите бяха втрещени от видяното, то други забелязаха особена прилика между Кончита Вурст и родното чудо Азис.

Родни зевзеци веднага побързаха да открият връзката между двамата, и успяха да взривят мрежата с десетки колажи.

Потърсен за коментар, любимецът на хиляди българи Азис потвърди съмненията на читателите, че победителят в "Евровизия" е примамил зрителите единствено с ексцентричния си външен вид.

"Със сигурност провокацията надделя, както и идеята да се направим на толерантни. От повечето страни показаха: ето, ние сме европейци. Чух песента, хубава е, но не е кой знае какво. По принцип не харесвам такива фестивални песни. Но е факт, че изглеждаше много провокативно и нямаше човек, който да не е обърнал внимание", казва певецът пред "24 часа", цитиран от Lifestile.bg..

"За мен това е момиче. Ако реши, ще си отреже атрибутите, с които се отличава, ще си избръсне брадата, ще стане истинско момиче. Нямам идея дали тогава ще млъкнат хората, но е най-лесно да сложим пол".

"Нямам идея защо се обърна такова внимание. Най-вероятно светът се вълнува от фрикове, в което не виждам нищо лошо. Винаги интересното и новото е предизвиквало интерес в целия свят, без значение дали става въпрос за България, Унгария, Румъния, Китай, Щатите. Двуполовите хора са интересни навсякъде и ще бъдат, защото не са често срещани".