Орешарски, обяви титуляра по сметката, не се прави на мъж

Ден 27 от въпросите на Румен Петков към министър-председателя

"Орешарски, обяви титуляра по сметката, не се прави на мъж". Това заяви Румен Петков от АБВ в Ден 27 от въпросите си към министър-председателя Пламен Орешарски.

"Нека да се знае, че твоят началник ще контролира и координира службите. Началникът ти е Делян Пеевски", категоричен е бившият вътрешен министър. В днешното си обръщение той продължава темата за измамите във варненските институции и държавни дружества.

Ето какво още заяви Петков:

"Вчера ти писах два пъти. Пратих ти снимка с въпрос. Изкарах доста снимки по въпроса. Да уточня – крадецът е шеф на "Напоителни системи"-Варна и председател на Областния съвет на БСП. Краде с държавна техника. На снимката, която вчера следобед ти изпратих, попитах – чий е тракторът, с който се краде. Сутринта, не от умиление не писах, а защото исках да ти дам възможност да видиш чий е тракторът. Тракторът е на фактора от БСП-Девня, викат му „Кокала” и е известен с това, че като ходи Станишев в Девня, той пече агнетата. Това прави невъзможно уволнението на големия крадец от Областния съвет.

Впрочем, като прочетох в столичен ежедневник, че ти ще контролираш и координираш службите, умрях от смях. Всъщност, теб те контролира и координира Делян Пеевски. И службите са прекалено сериозно нещо, за да ги управлява втора ръка човек.

Както веднъж направи, направи го и сега – излез и обяви, че ще ги контролира и координира Делян Пеевски".