Италиански звезди ще се включат в програмата на "Откритие 2014"

За пръв път у нас ще гостува трибют групата Love Italy San Remo Band, някога част от бенда на фестивала "Сан Ремо"

За първи път в България ще гостува италианската трибют група Love Italy San Remo Band, която през последните години изпълнява с голям успех по света най-известните италиански хитове и традиционни мелодии, влезли в златната историята на италианската популярна музика. Бандата ще свири във Варна на 18 май на поп-рок-джаз феста „Откритие 2014” в ДТ „Стоян Бъчваров”.

Зад името Love Italy San Remo Band стоят фронтменът и кийбордист Марчело Ма, Марио Мандучи – китара, басистът Леонардо Мастрoнарди и барабанистът Паоло Бианчи. През 2012 музикантите се събират и създават проекта Love Italy San Remo Band, който има за цел да покаже пред интернационална публика мелодическото наследство и културата на Италия.

Репертоарът на групата включва песните на най-популярните и обичани италиански изпълнители – Domenico Modugno, Al Bano, Ricchi & Poveri, Adriano Celentano, Toto Cutugno, Umberto Tozzi, Eros Ramazzotti и много други имена, разпространили славата на италианската култура далеч извън пределите на страната. Преди създаването на Love Italy, четиримата италианци са били част от бенда на фестивала „Сан Ремо” и имат зад гърба си стотици участия като професионални музиканти в турнетата на популярните имена на италианската музика, чиито кавъри днес изпълняват.

Марчело Ма: Много сме развълнувани, че имаме шанса да направим този концерт в България. Надяваме се, че ще успеем да Ви представим италианската музика в нейната прелест. Когато се събрахме, основната ни цел беше да прескочим границите на нашата страна, да представим италианската култура по света. Решихме да свирим кавъри на песните на популярни имена от италианската поп-култура, защото тяхното наследство е истинско съкровище. Искаме чудесните песни на тези изпълнители да стигнат до всяка точка на света. Те са велики и са част от италианската история. Горди сме, че сме посланици на тези артисти по света.

Групата по никакъв начин не се стреми да изпълнява песните едно към едно с оригинала и това дава нов живот на класическите композиции, допълва Марчело Ма. В България Love Italy San Remo Band ще свирят не само кавъри. Бандата вече подготвя първия си самостоятелен албум с авторски композиции, част от които ще изпълнят на 18 май във Варна.