Ден на отворените врати на 17 май

Спорт

14-05-2014, 13:48

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Плажен волейбол, футбол и хандбал сред многото турнири през уикенда

Община Бургас организира Ден на отворените врати за безплатно ползване на общинските спортни обекти и съоръжения по случай 17 май - Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта.

Специално за празника е подготвена и богата програма с разнообразни събития - плажен волейбол турнир, детски футболен турнир и детски турнир по хандбал.

Плажният волейболен турнир ще започне в 10.00 часа на волейболното игрище на Централен плаж Бургас и ще се проведе под мотото "Спортът за един по-добър и пълноценен живот". В него сили ще премерят възпитаници от четири бургаски училища. Учебните заведения приели предизвикателството да участват в съревнованието ще се включат с по един отбор в две възрастови групи. В първата възрастова група ще се състезават ученици от 8-ми до 10-ти клас, а във втората от 11-ти до 12-ти клас.

В пролетния турнир по футбол ще вземат участие малчугани от бургаски детски градини. Финалните срещи ще се играят на 17 май от 14.30 часа в спортен к-с "Славейков".

Награждаването ще е в 16.15 часа, а при лошо време срещите ще се играят в МОЛ "Странд".

Навръх Деня на спорта ще бъде открито и ХХІ-то издание на детския турнир по хандбал за купата "Димитър Гурбалов", като началото на срещите ще е 12.00 часа.

Той ще се проведе в спортна зала "Младост" на 17 и 18 май. Отборите, които ще участват при момичета до 14 години са  ХК "Поморие" - гр. Поморие, СОУ "Димчо Дебелянов", СОУ "Йордан Йовков" и при момчета до 14 години ХК "Фрегата" - гр. Бургас, ХК "Спартак" - гр. Варна, ХК "Локомотив" - гр. Варна, ХК "Добруджа".

Официално откриване на турнира и честване на 55-годишния юбилей на хандбала в град Бургас е предвидено за 16.00 часа. Програмата на турнира за следващия ден 18 май /неделя/ ще започне в 10.00 часа, а официалното закриване и награждаване ще е в 13.00 часа.