ПловдивУтре: 14 май

Мисия Пловдив

13-05-2014, 18:31

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога в Пловдив и региона

В 8.30 часа започва поетапното извеждане на животните от пловдивския зоопарк заради предстоящото обновяване на зоологическата градина. На място ще бъдат кмета на Пловдив Иван Тотев и зам.-кмета Розалин Петков.

От 9.15 часа градоначалникът, управителят на „В и К“ Манол Генов и кметът на район „Западен“ Димитър Колев ще дадат старт на реконструкцията на улица „Силистра“. Място – кръстовището на ул. „Силистра“ с ул. „Атон“ в район „Западен“.

Утре от 11 часа в Дома на лекаря ще се състои пресконференция по повод предстоящия общоевропейски ден на лекарския протест - 15 май.

Във връзка със стартиралата превантивна кампания “Шофирай отговорно и толерантно - 2014” в сряда, от 14.30 часа до 17.00 часа, служители от сектор „Пътна полиция” – Пловдив ще извършат проверки по метода на широкообхватен контрол в областния град. Акцията се провежда в рамките на международния проект “Пътна безопасност в регионите от Югоизточна Европа”.

На 14 май в Пловдив пристига най-нестандартната престъпна групировка у нас. Вместо подземния свят обаче, ЗВЕНОТО ще завладеят литературния! Със специално събитие издателство Колибри и Хеликон ще представят продължението на феноменалния екшън роман „Български психар“ на Андрей Велков  - „Хрониките на звеното“ с национално турне, което ще премине и през Пловдив и книжарница „Хеликон“(ул. Райко Даскалов №13) утре от 18.00 часа.

По същото време  в залата на Градския дом на културата "Борис Христов" ще се проведе годишният концерт на студентите от катедра "Хореография" на АМТИИ-Пловдив. Това е традиционният ежегоден концерт на катедра "Хореография", която тази година отбелязва своята 40-годишнина.

От 17.30 часа ще се състои поклонение пред родната къща на Борис Христов на ул. „Велико Търново”№ 47, а в 18.30 ще е прожекцията на видео-филм на  „Реквием” от Дж. Верди под диригентството на Бруно Бартолети.

И тази година Пловдив ще бъде част от Нощта на литературата, която се организира от EUNIC България. Общата визия на Европейската нощ на литературата е да се представя съвременна европейска литература в превод на български. Текстовете, които ще се четат тази година в рамките на 4 часа – от 18 до 22 часа.

От 19.00 часа „Камерна сцена Пловдив“ посреща именития български пианист Марио Станчев.  Той пристига от Лион специално по покана на джаз китариста Веселин Койчев, с когото ще представят проекта  „Фолклорни и джаз акценти“ в Първо студио на Радио Пловдив. В концерта ще участват още академичният народен хор на АМТИИ с диригент Костадин Бураджиев и кавалджията Васил Василев.

От  18.00 часа, в центъра на град Първомай, ПП ГЕРБ ще представи кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Пловдив област. Двама намериха място в листата на партията от пловдивска област – Мария Гиева и Анести Тимчев. На сцената пред общинската администрация първо ще се качат изпълнителите  от  танцова формация „ЕЛИКА”.  За настроението на присъстващите ще се погрижат музикантите от Конушенския оркестър.  След тях областният координатор на ПП ГЕРБ  Здравко Димитров ще представи кандидатите  на ГЕРБ Пловдив област за членове на Европарламента.  Водещ на програмата ще бъде Калин Сърменов.

А кои улици ще бъдат чистени в Пловдив в сряда, вижте в графика на ОП „Чистота” ТУК!