Тити Папазов подаде ръка на Васко

Спешно събират средства за лечението на младия мъж

Васил Бамбурски е пред животоспасяваща операция. През уикенда на болния мъж ще му бъде направена дълго чаканата костно-мозъчна трансплантация. 

36-годишният Васил е бивш спортист, изключително добър човек, който има нужда от съпричастност и помощ, за да се пребори с тежката диагноза "левкемия", призоваха негови близки чрез Plovdivutre.bg. В края на месец март пловдивчанинът бе приет в Анадолу Медицински Център за незабавно лечение. Турските медици са категорични, че ще направят всичко по силите си, за да върнат Васко жив и здрав в България.

Гергана – сестрата на Васил, ще бъде донор на брат си. Тя прелетя от Англия до Истанбул, за да помогне. С нея в клиниката пристигна и 4-месечната й дъщеричка Никол. Срещата на Васил с племенничката му трогна до сълзи лекари и медицински сестри в болницата.

Преди дни на търг бе продадена топка с автографите на баскетболистите на "Балкан". Четирицифрената сума, за която бе закупена вещта, е дадена от наставника на "Левски" Константин Папазов. Тити не веднъж е заставал до Васко. Миналият път той дари 5000 евро, а треньорът на "Балкан" Александър Тодоров - 1000 евро.

На търг в групата на Васко във Фейсбук можете да наддавате за други две топки с автографите на баскетболистите на Левски и Лукойл, предоставени от Сашо Гатев. Приятели на Васко очакват още хора да се присъединят към каузата и да закупят или дарят вещ за разиграване в търга, средствата от които ще отидат в сметката за неговото лечение.

Цената на трансплантацията е 67 000 eвро. Сега Бамбурски и близките му разполагат с 50 000 евро, но са постигнали договореност с болницата за разсрочване на останалите 17 000. Толкова не достигат за самата трансплантация. В сумата обаче не са включени нужните средства за престой, лечение и медикаменти.

Васил Бамбурски продължава своята борба.

Васко и неговите близки благодарят от сърце за съдействието и добрината, за проявеното милосърдие и помощта, с която всеки е помогнал.

Банковите дарителски сметки на Васил Митков Бамбурски:
Райфайзенбанк
В лева: BG38RZBB91551072741303 
В евро: BG41RZBB91551472741313
BIC: RZBBBGSF 
Epay /Easypay: КИН6190484433
Paypal: jerel@abv.bg <mailto:jerel@abv.bg>
Skrill : vasilbamburski@gmail.com <mailto:vasilbamburski@gmail.com> 
Дарителски SMS 
Текст на латиница : DMS VASIL На номер: 17 777
За абонати на Глобул, М-тел и Виваком цената за предплатените услуги е 1.20 лв с ДДС. Цената за клиенти с договор 1.00 лв с ДДС

Всеки един лев е важен и може да спаси живота на Васко!