„Акулите“ напуснаха елита със загуба

На 15-ти май ще стане ясна съдбата на отбора, чието участие във втория ешелон е под въпрос

Пред около едва 100-тина зрители отборът на Черноморец загуби от Локо София с 1:2 последния си домакински мач в А група и под ръководството на Димитър Димитров.

В състава на домакините започнаха като титуляри няколко от футболистите, възпитаници на бургаската футболна школа Станислав Дрянов, Милчо Ангелов и Милен Гамаков. Повечето от чужденците отсъстваха от групата на „акулите“, а като резерви бяха записани само трима футболисти.

Началото бе белязано от по-активни действия на гостите, които чрез Димитър Илиев можеха да открият резултата, но Траянов се намеси и блокира ударът на нападателя. Малко след това добър шанс имаше и Милен Василев но Митрев се намеси и успя да отрази удара му. В 29-та минута Траян Траянов бе заменен принудително от Мартин Димов. Няколко минути по-късно гостите направиха хубава атака, при която топката попадна у Димитър Илиев и нападателят с техничен удар преодоля вратаря на домакините Живкович за 0:1. Само две минути след това обаче младежкият национал Милчо Ангелов, чиито изяви бяха наблюдавани от чужди мениджъри, вкара рядко красив гол, като с удар от въздуха  прехвърли Божидар Митрев за 1:1.

През втората част гостите отново започнаха по-активно и след няколко атаки в 57-та минута Ранджелович вкара със задна ножица за 1:2 от около 10-11 метра.

Домакините имаха няколко добри възможности да изравнят, но пропуски направиха Милен Василев и Манзоро. Две минути преди края Милен Василев разтресе от фаул напречната греда зад Митрев, но до гол отново не се стигна.

Така Черноморец загуби последния си мач в А група, но мислите на привържениците, които трябва да отбележим бяха обидно малко на двубоя, са насочени към 15 май, когато трябва да стане ясна съдбата на акулите и ще го има ли отборът във второто ниво на българския футбол. Тогава Димитър Димитров ще има среща с акционерите на клуба и собственика Митко Събев, на която ще се решава съдбата на клуба.