Уволниха учител заради фейсбук статус, съдът не го върна на работа

Животът

12-05-2014, 15:34

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

След скандал с учител в Смолян - подкрепиха го с група във Фейсбук

Направиха от мухата слон, коментира Никола Кисьов

Учителят Никола Кисьов, забъркал се в скандал със статус във Фейсбук загуби делото за неправомерно уволнение срещу директорката на гимназията. Съдът потвърди уволнението на Кисьов не заради статуса, а заради това, че показал среден пръст на ученици и ги въвличал в трудово-правния си спор, пише smolyanpress.net.

Учителят по психология в Природоматематическата гимназия в Смолян Никола Кисьов бе дисциплинарно уволнен в средата на ноември миналата година за злоупотреба с доверието на работодателя и уронване на доброто име на училището, след като гръмна скандала с негов статус в профила му в социалната мрежа пълен с псувни и хомосексуални закани срещу ученици. Той обжалва, но загуби делото, въпреки че не се доказа, че е автор на скандалните писания в социалната мрежа. Причината за статуса била, че негови възпитаници не дошли да подкрепят отбор от гимназията участвал на футболен мач в ученическите игри организирани от община Смолян. Учителят твърди, че циничните послания не са негово дело, а момиче ги написало от неговия компютър. Кисьов 15 години бил учител в гимназията и не бил наказван преди скандала.

В мотивите си магистратите заявяват, че не са се събрали категорични доказателства, че той е написал статуса във Фейсбук. По делото имало доказателства, че текста е пратен от неговия IP-адрес, но не можело да се докаже, че той самия е негов автор. Съдът обаче покрепи уволнението му, заради това, че е показвал среден пръст на ученици в час. Кисьов признава, че е направил жеста, но твърди че не бил насочен към децата. Ученици забелязали също, че учителя сутрин лъха на алкохол. Кисьов обяснява това с факта, че използвал спирт по медицински причини, тъй като сутрин си бръснел главата.

Не съм виновен, нищо не съм направил, направиха от мухата слон и се отнесоха несправедливо, казва Кисьов.