Лондон нямало да издига трудови бариери пред работниците от ЕС

Новините

12-05-2014, 13:32

Снимка:

24 часа

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Това увери британският премиер Дейвид Камерън

Лондон няма да пречи на мигрантите от Европейския съюз (ЕС) да идват на работа във Великобритания, увери британският премиер Дейвид Камерън в интервю за Би Би Си, цитирано в повечето британски вестници. Камерън заяви, че европейските правила, които позволяват на хората да се придвижват свободно от страна в страна в рамките на ЕС, са "важни" и ще останат в сила, въпреки споровете, които предизвикват във връзка с имиграцията, пише vesti.bg
Лондон няма да "издига бариери" срещу мигрантите от други европейски държави, дошли да работят във Великобритания, каза премиерът. Той подчерта, че британски граждани също се възползват от свободата на движение в ЕС и че Лондон ще настоява в Брюксел за предоговаряне на социалните плащания за работниците мигранти.

Камерън предупреди, че подходът на Партията за независимост на Обединеното кралство (ПНОК) на Найджъл Фараж, която иска спиране на миграцията, е вреден за Великобритания.

Изявлението на премиера идва преди очакваното в сряда оповестяване на официални данни за това, че от януари, когато отпаднаха ограниченията за работа на българи и румънци в ЕС, броят на гражданите на тези две страни във Великобритания се е увеличил с още 30 хил. души и вече достига 200 хил.

В интервюто Камерън потвърди намерението си да предоговори условията на британското членство в ЕС и да организира референдум за членството, ако неговата партия спечели изборите през 2015 г. Той подчерта, че Лондон ще иска да бъде изключен от целта за „все по-тесен съюз“ в рамките на Европа.